Pro Shots / Marcel van Dorst

KNVB: ‘Toekennen van penalty’s, het blijft een loterij’

'Je kunt dat niet trainen'

De KNVB heeft begripvol gereageerd op de kritiek van clubs over de ogenschijnlijke willekeur bij het toekennen van penalty’s. De bond begrijpt de teleurstelling, maar benadrukt dat bij het toekennen van penalty’s nu eenmaal een grote geluksfactor meespeelt. “Het blijft een loterij”, vindt scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer.

“Je kunt zoiets niet trainen”, ligt Wiedemeijer toe. “Je kunt nog zoveel penalty’s toekennen op de training. Maar in de wedstrijd komt er zoveel extra druk bij kijken. En je hebt ook nog te maken met een aanvaller die altijd toevallig het goede uitgestoken been kiest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *