NOS / Shutterstock

NOS / Shutterstock

KNVB betaalt mannelijke hackers meer dan vrouwelijke hackers

De KNVB heeft losgeld betaald aan hackers die dreigden gestolen gegevens openbaar te maken. De hackersgroep, die uit mannen bestaat, ontving een grote som geld voor de chantage. Een bijzondere keuze van de voetbalbond, die vrouwelijke hackers beduidend minder betaalt.

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de organisatie vindt dat vrouwen net zulke belangrijke hackers zijn als mannen, maar dat het nu eenmaal onmogelijk is om alle losgeldbedragen van de ene op de andere dag gelijk te trekken. “We moeten ook rekening houden met de omvang van de gestolen gegevens en het type ransomware."

Deskundigen stellen dat de KNVB op deze manier de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aanjaagt. “Hackers die meer betaald krijgen, genieten meer aanzien en dat straalt uit op de rest van de wereld. Meisjes worden ontmoedigd om hacker te worden, terwijl jongens juist gestimuleerd worden om de cybercriminaliteit in te gaan. Dat is geen goed signaal om uit te stralen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *