Shutterstock / BIGANDT.COM

Shutterstock / BIGANDT.COM

Jongeren onder de 18 mogen voortaan geen penalty’s meer nemen: ‘Valt onder loterij’

Jongeren onder de 18 jaar mogen vanaf vandaag geen penalty’s meer nemen tijdens of na afloop van voetbalwedstrijden. Dat maakt de KNVB vandaag bekend in een persbericht. Volgens de voetbalbond vallen penalty’s onder loterijen waardoor jongeren 18 jaar of ouder moeten zijn.

“Wij zijn op de vingers getikt door een bond die het gokken onder jongeren in de gaten houdt”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “In eerste instantie dachten wij: wat een onzin. Hier hoeven we ons niet druk over te maken, maar na enig overleg kwamen we toch tot de conclusie dat we er geen woord tegenin kunnen brengen. Penalty’s zijn inderdaad één grote loterij.”

De KNVB is nog bezig met het bedenken van vervangende alternatieven tijdens de wedstrijden. “Denk bijvoorbeeld aan een strafcorner en een oneindige verlenging tot er iemand scoort”, zegt de woordvoerder. “Het zal even wennen zijn, maar wel beter voor onze jeugd. Dus schiet bewust, 18 plus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

owh wat ben u bijzondere fijne foute man, blusie glimmie glimmie, zo leren jack ook meteen ach en wee zoe zeer ja meneer u heeft nog een volgende keer, uitstekend werk horen zien luisteren allemaal uitgeschakelde boel, u weet dat kansen beperkt liggen en u staat hier toch helemaal goed, ja klaaggezangen in de taxi illustratie imitatie plaatjes nee manipulatief niet bij licht coordinatie zetje erbij hebbie nog mazzal als de prikmeneer van het huis nog even heel lang onder water wil gaan zinken, daar liggen de meestal met couple meglesia, ja goede keus in het beging gezien dus chapeau, met goed verlof naar huis, toen u lag stond film even stop, ja opgave belastingdienst helderheid kapitein is ni kapitein tang op varken verder is t ni veel, trek eenzijdige zijraarsporen fc lullo slappe was hang je buiten. Groetjes, schildpad en 3 toeschouwers. PS Zo attitude excuses nogmaals mag dat nog 1x?

Reageer
gravatar

Tom heeft het bijna goed gezien.
Voetballiefhebbers denken dat een pienantie een rechtvaardige straf is voor een stoute speler. Zijn/haar doelman of -vrouw moet als een soort advocaat die speler en de belangen van zijn/haar medespelers verdedigen.

Reageer