Hans Wrang / René Oudshoorn / Studio Speld

Den Haag verbiedt carbidschieten: slecht nieuws voor jongeren die 50 meter hoge melkbus bouwen

Het was nog niet eens een traditie en nu wordt het al van mensen in Den Haag afgepakt: het bouwen van een 50 meter hoge melkfles op het strand. Volgens burgemeester Van Zanen is het ploffen van de kolossale ijzeren melkbus ‘te gevaarlijk’.

De 23-jarige Derryl uit Scheveningen baalt als een stekker. “We zijn al weken bezig aan een vreugdeknal die luider moet zijn dan die van Duindorp. En dan krijgen we nu te horen dat het hele feest niet doorgaat. Wat moeten we nu doen met oud & nieuw? En wat moeten we doen met die zeven vrachtwagenladingen carbid?”

Finn (26), een maat van Derryl, bestrijdt dat het schieten van een 50 meter brede deksel uit een 50 meter hoge hoge melkfles gevaarlijk is. “We hebben toch gewoon een brandweer? Van Pauline Krikke had het sowieso gemogen.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Ik denk het niet, want Corrie vindt het niet leuk dat in Scheveningen er een van vijftig meter wordt gebouwd. Daar kunnen haar wijkgenoten niet tegen op,