Donald Trung Quoc Don / Studio Speld

Politici en opiniemakers plakken ‘NEE geen intimidaties’-sticker op hun deur

Het is een opvallende trend onder opiniemakers en politici: een ‘NEE geen intimidaties’-sticker op de voordeur plakken. Ze hopen met de sticker duidelijk te maken dat ze niet zitten te wachten op onverwachte bezoekjes van politieke tegenstanders.

“Je moet duidelijk maken dat je geen huis-aan-huisbedreigingen wilt”, legt Jesse Klaver (Ohmstraat 21, Den Haag) uit. “Anders weten rechts-extremistische groeperingen niet of ze mogen aanbellen of niet. Daarom heb ik heel duidelijk een ‘NEE NEE’-sticker op m’n deur geplakt. NEE, geen bedreigingen, NEE ook geen fruitmanden.”

Ook activist Quinsy Gario (Roetersstraat 152 II, Amsterdam) is enthousiast over de sticker. “Eerst kwamen er elke week wel een paar hooligans aan m’n deur voor een goed gesprek of een zak met nepcadeaus. Maar sinds de sticker heb ik nergens last meer van. Iedereen weet precies waar die wel en niet voor mag aanbellen: wel om te vertellen dat ik de loterij heb gewonnen, niet voor bedreigingen en intimidaties. Handig.”

Er is ook kritiek op de stickers. Zo is het ontwerp niet universeel genoeg, vinden activisten. “Bij de ene opiniemaker betekent ‘NEE JA’ geen intimidatie maar wel het huis bekladden, bij de andere politicus betekent ‘NEE JA’ weer dat je hun kinderen niet mag lastigvallen, maar wel henzelf”, zegt Johan van Dorst, professioneel belager van andersdenkenden. “Probeer je eens in te leven in die extremisten, denk ik dan. Die werken op één ochtend wel honderdtwintig huizen af maar zijn nu vaak eindeloos bezig om te bepalen wat wel en niet mag. Wij hebben ook nog gewoon kinderen waar we voor moeten zorgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ja, NN. Meneer Wilders van de PVV moet zeker zijn mond houden over radicaliserende moslims.

Dat zijn denkbeelden die voor linkse gekkies geen probleem zijn.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.