NOS

Mick’s Rijmwoordenboek krijgt 2 miljard staatssteun

‘Uniek Nederlands bedrijf moet behouden blijven’

Mick’s Rijmwoordenboek krijgt 2 miljard euro aan staatssteun. Dat hebben minister Hoekstra en de Hoofdpiet zojuist bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie. Mick’s Rijmwoordenboek krijgt zoveel staatssteun omdat grootschalige Sinterklaasvieringen dit jaar geen doorgang kunnen vinden.

“Studenten, collega’s, grote families, allemaal kunnen ze dit jaar geen Sinterklaas met elkaar vieren”, legt Hoekstra uit terwijl de Hoofdpiet pepernoten naar de journalisten gooit. “Zonder onze hulp overleeft Mick’s Rijmwoordenboek niet. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Dit unieke bedrijf moet voor Nederland behouden blijven.”

Mick’s Rijmwoordenboek is blij met de steun. “We gaan het gebruiken om de loonkosten van de rijmers te dekken (al het personeel is akkoord gegaan met een loonsverlaging, red.) én om de foutieve apostrof uit al onze uitingen te halen”, aldus oprichter Pieter de Haas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Twee miljard euro vanwege de najaarsgriep van een rijmelaar?

ik rijm in mijn raps fiks
toch krijg ik vandaag
van Hoekstra uit Den Haag
helemaal niks
is hij daarom dus
een deep state politicus
of speelt hem parten
zijn hekel aan zwarten?

Reageer
gravatar

In de tweede zin staat een aperte misser. Juist is:
Dat hebben minister Hoekstra, de Hoofdpiet en een doventolk zojuist bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie.

Reageer