Shutterstock: Stockbusters

Man zet meldingen uit van Coronamelder als hij op feestje is

‘Niet sociaal om steeds op telefoon te kijken’

De 34-jarige Jim heeft de notificaties uitgezet van Coronamelder. Hij is nu namelijk even op een illegaal feest met honderden onbekenden en dan wil hij zich niet steeds laten afleiden door zijn telefoon. 

“Het gaat de hele dag door: in de trein, in de bus, in een afhaaltent, op dat illegale feest van vorige week ook al”, legt Jim uit. “En iedere keer dat je zo’n melding krijgt, ga je toch even kijken: ‘ben ik in contact geweest met iemand met corona, wie kan het zijn, oeh hoe dichtbij?’ Terwijl het er uiteindelijk om gaat wie je echte vrienden zijn.”

“Voor je het weet zit je de hele avond op je telefoon, terwijl je eigenlijk met een grote groep vreemden een leuke avond aan het beleven bent.” Jim schudt zijn hoofd. “Dit kan zo niet langer, ik moet die notificaties uitzetten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *