NOS

Deze anonieme helden jagen op mensen die voor eigen rechter spelen

De groep ‘eigenrechterhunters 030’ uit Utrecht jaagt op mensen die voor eigen rechter spelen. Door te infiltreren in  pedojager-Facebookgroepen, kunnen ze met mensen die eigenhandig optreden chatten en afspreken.

“Die dingen die ze naar ons sturen,” zegt eigenrechterjager Marco (niet zijn echte naam). Hij stopt even. “Je wilt gewoon niet dat andere pedojagers dat te horen krijgen. Dat ophitsen, die agressie, het idee dat ze het zelf wel even oplossen. Als ik dat lees, begint mijn bloed gewoon te koken.”

Marco wil zo snel mogelijk een einde maken aan groepen anonieme mannen die voor eigen rechter spelen. “We kunnen wel op de politie wachten, maar intussen zijn er wekelijks mensen met bivakmutsen die denken eens lekker een avondje eigenhandig de boel te vereffenen. Dat kan ik gewoon niet laten gebeuren. Dan doen we het zelf wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaarboeken gaan nooit verder dan oktober, want ze moeten een maand vóór Sinterklaas te koop zijn.
Waarom hebben ze geen lege bladzijden, zodat ik de twee missende maanden, november en december, zelf kan invullen?

Reageer
gravatar

Eigenrechterhunters [E vigilants hunters] zijn jagers die eigenrichting uitvoeren oftewel eigenhandig handelen, zoals de pedofielenjagers. Onhandig samengesteld woord dus Matthijs.