Anna Holligan / BBC / Studio Speld

Ophef over Haagse bibliotheek waar mensen massaal doorlezen tot laatste uurtje

Vanaf tien uur vanavond moeten alle bibliotheken gesloten zijn, maar in een Haagse bibliotheek nemen ze het er nog even ruim van. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe mensen in een speciaal opgezette tent veel te dicht op elkaar doorlezen tot het laatste uurtje.

De beelden zijn gemaakt door een journalist van TV5monde en gaan nu de hele wereld over. De bibliothecaresse van dienst zegt beschaamd te zijn. “Zo wil je niet in het nieuws komen”, zegt ze teneergeslagen. “Ik heb mensen nog verzocht om te stoppen met citaten van Proust aan elkaar voor te dragen, maar tevergeefs. Het is helaas helemaal uit de hand gelopen.”

Toch vraagt de bibliothecaresse begrip voor haar situatie: “Dit was onze laatste kans om boeken uit te lenen van Gerard Reve en Donald Ray Pollock. Is het dan zo gek dat we het er nog even van wilden nemen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als bibliofiel ben ik in vele bibliotheken in binnen- en buitenland geweest, maar ze waren nooit gehuisvest in tenten, zoals op de foto is te zien. Dat is namelijk niet bevorderlijk voor de levensduur van papier.
Ik ben daarom maar wat benieuwd waar Jop Eikelboom die foto vandaan haalde. Het is in ieder geval niet Koninklijke Bibliotheek, want zowel Alex als Maxi lezen zelden of nooit boeken.

Reageer