Shutterstock: Dutchmen Photography

Amsterdammers gaan niet meer naar teststraat: ‘Te grootschalig geworden’

Ongeveer de helft van de coronatests in Amsterdam blijft onbenut. Dit komt deels omdat mensen buiten Amsterdam nu in eigen regio kunnen testen, maar ook komt het omdat Amsterdammers vinden dat de coronateststraat te populair en grootschalig is geworden.

“De eerste maanden was het echt nog heel nice”, zegt de 20-jarige Justus. “Toen was het klein en moest je heel erg je best doen om aan de beurt te komen. Maar daarna wist iedereen ervan en toen was het gewoon niet leuk meer. Ik ben daar al weken niet geweest.”

Daar is de 32-jarige Jessie het mee eens. Ze heeft zich niet meer laten testen sinds de tweede golf. “Het is gewoon echt anders dan eerst. Alles is ook ingericht op het testen van zoveel mogelijk mensen, enzo. Dat persoonlijke is er af, eerst voelde het gewoon wat puurder. Snap je?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *