GoApresSki - YouTube

Party-Roy laat zich invriezen tot na de pandemie

Party-Roy, de gangmaker die als kind in een ketel Blue Curacao is ondergedompeld, laat zich invriezen tot de pandemie voorbij is. Dat laat hij weten als reactie op de nieuwe coronamaatregelen. “Het is niet dat ik het niet meer zie zitten, het is eerder dat ik tot die tijd gewoon niks heb toe te voegen weet je wel? Dus ik zeg: cryonisme let’s go baby.”

“Heb je 2001: a space Odyssey gezien?” vraagt Party-Roy, ambassadeur van het crazy leven, die de stijgende besmettingscijfers met lede ogen aanziet. “Deze pandemie jaagt mij door de stargate. Ik voel me David Bowman in die witte slaapkamer. Snap je wat ik bedoel? Stanley Kubrick is geen feestnummer. Ik ben niet gemaakt voor een tijd waarin een dodelijke besmettelijke ziekte ons leven beheerst. Jullie moeten mijn lichaam invriezen en pas weer ontdooien als er een vaccin is.”

Tegenwerpingen dat ‘invriezen nog niet werkt’ en ‘voor nu een zekere dood betekent’ wuift Party-Roy weg. “Ik ben overbodig geworden. Maar we hebben als samenleving voor hetere vuren gestaan, en de party komt altijd weer terug. Ice ice baby. Als kikkers het kunnen overleven dan moet deze jongen het toch ook kunnen?”

Het feestbeest lijkt rotsvast in zijn overtuiging. “Doe het. Bevries mijn lichaam nu, zodat het behouden blijft voor een tijdperk waarin we gewoon weer de polonaise kunnen lopen zonder opgepakt te worden, waarin we elkaar weer gewoon kunnen vastgrijpen met onze vulgaire lichamen, en we kunnen hossen en springen en elkaar kunnen ondersproeien met aerosolen. Dat is waarvoor ik leef. Het is zonde als ik al mijn energie erdoorheen jaag in deze grauwe preutse tijd. Beng beng, knal mij in die vrieskist. See you on the other side amigo. Mambo nr. 5. I wanna see a rainbow high in the sky. Let’s goooooo.”

Met gebaren maakt Party-Roy duidelijk dat hij zijn lippen dichtritst en de sleutel weggooit. Hij moonwalkt richting de cryochamber. Tot na de pandemie, Party-Roy.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *