kovop58 / Shutterstock

Youtubers en KWF willen dat je gaat schelden met Fjällräven Kånken

Een coalitie van Nederlandse Youtubers en KWF Kankerbestrijding willen dat mensen voortaan gaan schelden met de term ‘Fjällräven Kånken’. Dat laat een woordvoerder van de twee groepen weten.

“Fjällräven Kånken is een ideaal scheldwoord”, zegt de woordvoerder. “Het is een mondvol, er zitten harde klanken in, het is ook een prachtig, kleurrijk rugtassenmerk en het doet denken aan het scheldwoord ‘kanker’.”

De reacties op het voorstel zijn vrij positief, ook uit onverwachte hoek. Gamer Joert bijvoorbeeld zegt: “Ik vind het eigenlijk wel stoer, en ik zeg dat als iemand voor wie de woorden Fjällräven Kånken gevoelig liggen: mijn moeder is namelijk overleden doordat ze is overreden door een vrachtwagen die Fjällräven Kånken-tassen vervoerde. Ik gebruik Fjällräven Kånken als een soort schild of talisman om het verdriet en de rouw op afstand te houden. Voor ik er mee scheld vraag ik alleen even in de omgeving of het gevoelig ligt. Als mensen ermee kunnen leven, brand ik los. Dus wat mij betreft is dit prima zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *