Yalana / Shutterstock

Leerlingen dragen pas mondkapje als populaire David uit 4-havo dat ook doet

Het blijft onduidelijk of het advies om op alle middelbare scholen een mondkapje te dragen ook opgevolgd gaat worden. De meeste leerlingen willen eerst weten of de populaire David uit 4-Havo van Vinkeveense Lyceum ook een mondkapje draagt. 

Onder de middelbare scholieren heerst op het moment onzekerheid. “Het ene moment heeft iedereen zijn mondkapje op, het andere moment doet iedereen hem af”, zegt de 14-jarige Shannah van het Clusius College in Hoorn. “Gisteren liep iedereen ineens een uur lang met het mondkapje schuin over hun gezicht geknoopt, als een gigantisch ooglapje. En vanochtend zag ik dat Ismaël nog iets probeerde met een masker achterstevoren op zijn hoofd. We zijn compleet stuurloos. Het wordt tijd dat David uit 4-Havo van het Vinkeveense bepaalt wat we hiermee gaan doen.” 

Het gerucht gaat dat David iets gaat proberen met twee mondkapjes over elkaar, waarbij het onderste mondkapje met een strategisch geplaatst merklogo onder het bovenste mondkapje uitpiept. Voor de zekerheid hebben Sammie en Imelda van 2-VMBO-t alvast een paar mondkapjes van Calvin Klein besteld. “Je wil niet op dinsdagochtend ineens voor lul lopen omdat David tijdens het eerste uur twee mondkapjes over elkaar had.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *