Halfpoint / Shutterstock

Dochter betrapt die met klasgenoten stiekem op haar kamer zit te studeren

De 17-jarige Raisa is op vrijdagavond door haar moeder gesnapt: de MBO-student ICT heeft met een paar schoolvrienden stiekem zitten studeren. Via de carport zijn drie klasgenootjes haar kamer ingeklommen, waar ze samen een presentatie voor het vak ICT-support basis 1  hebben voorbereid. 

Hoewel Raisa’s moeder erg teleurgesteld is, begrijpt haar vader zijn dochter ergens wel. “Die jongeren hebben nergens een plek meer waar ze dit veilig en onder begeleiding van volwassenen kunnen doen. Dus ja, dan vind ik het niet heel gek dat ze het stiekem thuis proberen. Ik ben ergens nog blij dat het bij ons was, en niet in een of ander onguur steegje.” 

Daar is Nadja’s moeder het niet mee eens. “Het is waarschijnlijk heel naïef, maar je denkt toch dat je eigen dochter zoiets niet doet. Je had ze moeten zien: eentje stond met een beamer en een Powerpoint te presenteren, de rest zat driftig aantekeningen te maken. Ik snap dat ze op de leeftijd is dat ze haar vaardigheden in samenwerken en presenteren wil verbeteren met de feedback van groepsgenoten, maar dit kan gewoon niet.” 

“Ik weet nu ook wel dat het dom was, maar we hebben helemaal niet zoveel opdrachten gedaan”, snikt Raisa. “Iedereen was me aan het opjutten omdat we over drie weken tentamen hebben.” Ze heeft beloofd in de toekomst haar presentaties weer via Hangouts voor te bereiden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Hangouts” (uithangen) is toch meer iets voor jongens dan voor meisjes. Dat zullen de meeste jonge lulletjes zeker kunnen “beamen” (uitstralen).

Reageer