Alexandros Michailidis / Shutterstock

Politieke crisis in België: er is een regering

België bevindt zich middenin de grootste politieke crisis sinds jaren. Er heeft zich namelijk een regering gevormd. Hoe is het land bestuurlijk zo in elkaar gevallen?

“Voor veel Belgen valt dit niet te begrijpen”, zegt België-kenner Toine Hermans. “Ze hebben meer dan een jaar geleden een stem uitgebracht en nu zien ze dat vier partijen recht naast elkaar staan. De politici overleggen elkaar de tent in. Dat is natuurlijk niet waar de gemiddelde Belg begin 2019 voor naar de stembus is gegaan.”

Volgens Hermans gaat het hier om een georchestreerde crisis: “De politieke elite heeft hier doelbewust op aangestuurd door meer dan twintig pre- en informateurs in te zetten. Ze maken zo willens en wetens een einde aan jaren van stabiele chaos.”

Hermans heeft bovendien vragen over de timing van dit alles. “Zo midden in de coronacrisis lijkt het me niet het moment om een politiek spel te spelen waarbij meerdere partijen overeenkomen om het land te regeren. Een enorm risico, totaal onverantwoord. Onze bestuurlijke elite is gek geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verdien 77 Amerikaanse dollars in minder dan 1 uur terwijl ik de hele wereld rondreis. Vorige week werkte ik met mijn laptop in Rome, Monti Carlo en ten slotte Parijs. Deze week ben ik terug in de VS. Het enige wat ik doe zijn basistaken van deze geweldige online site. Probeer het ====>

http://moneylive3.club

Reageer