Studio Speld / Gorodenkoff - Shutterstock

Kijk al deze idioten buiten zitten terwijl vandaag een schitterende overgangsetappe naar Villard-de-Lans is

Het is de 29-jarige Jop een doorn in het oog: mensen die met zo’n schitterende overgangsetappe op het strand gaan zitten. “Zo’n etappe gaan we dit hele jaar niet meer zien”, zegt Jop. “Je kunt de rest van het jaar toch nog buiten op een handdoekje liggen.”  

“Het is misschien wel de laatste overgangsetappe van deze Tour hè”, zegt Jop tegen z’n vriendin terwijl ze een fles zonnebrand in haar tas doet. “Een jongen als Lennard Kämna kun je vandaag nog zien knallen, misschien dat Kasper Asgreen het nog een keer probeert. En eigenlijk verwacht ik ook nog wel wat van die jonge Fransman Valentin Madouas. Dat knikje op het eind, echt iets voor hem.” Zijn vriendin kijkt hem glazig aan en gaat verder met het inpakken van haar strandtas.

Het steekt Jop dat ze uitgerekend vandaag met een hele groep vrienden naar Katwijk rijdt. “We hebben allebei vrij genomen om van een schitterende dag te genieten, en dan moet zij weer zo nodig buiten in de zon gaan liggen. Is dat nou echt belangrijker dan samen op de bank kijken hoe een rittenkaper uit de klauwen van het peloton blijft?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *