NOS / Shutterstock / jefftakespics2

NOS / Shutterstock / jefftakespics2

Materiaal is alles: Danny kiest vandaag voor een leren bank

De graveletappe in de Tour de France vandaag zorgt voor veel stress in het peloton. Velgbreedte, bandendruk, een extra stuurlint voor meer comfort; alle beetjes kunnen helpen om de etappe goed te doorstaan. Ook Danny (46) is al de hele week met z’n materiaal bezig. Sinds gisteravond is hij eruit: hij kiest vandaag voor een leren bank.

“Bij zo’n graveletappe wil je comfort”, legt Danny uit. “Het is een flinke etappe, ze finishen pas na half zes. Dan wil je niet halverwege last van je rug krijgen, wat ik bij die fauteuil vaak wel heb. Tuurlijk, die is wel ietsje sneller, maar ik denk dat snelheid toch secundair is vandaag.”

Danny heeft zijn vrienden nog niet verteld over zijn materiaalkeuze. “Nee, daar laten we nooit iets over los. Je moet ze niet wijzer maken dan ze al zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *