UvGroup / Shutterstock

Corona-afterpil biedt uitkomst voor studenten

Dronken de fout ingegaan in de kroeg? Wildvreemden geknuffeld op een illegaal feest? Dan biedt een nieuwe innovatie uitkomst! Dankzij een corona-afterpil kun je de morgen nadat je besmet bent geraakt het virus nog uitwissen.

De corona-afterpil vindt inmiddels gretig aftrek onder studenten. De 23-jarige Wieke heeft er vanmorgen een gehaald. “Gisteravond was helaas een beetje uit de hand gelopen”, vertelt ze schuldbewust. “Het begon met een drankje bij mij thuis, maar al snel kwam van het een het ander. Voordat ik het wist stonden er twintig mensen in m’n woonkamer te dansen rondom een DJ. Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik geen idee meer met wie ik intiem was geweest.”

Zeker weten of ze corona heeft, doet Wieke niet. “Ik gebruik de corona-afterpil als voorzorgsmaatregel. Het duurt weken voordat je positief test en in die tijd is het virus al zo gegroeid in m’n lichaam dat ik niet weet of ik het nog wil laten weghalen. Nee, dan ben ik die hele heisa liever voor.”

Wieke is heel open over haar gebruik, volgens huisarts Gerwen Leuf slikken de meeste mensen de corona-afterpil stiekem. “Zeker in bepaalde kringen heerst er nog een taboe op het overtreden van de coronaregels”, vertelt hij. “Je ziet dat in gereformeerde gemeenten, maar bijvoorbeeld ook bij beleidsmakers. Die bestellen een pil en stoppen de verpakking dan heel diep weg in de prullenbak. Als ik Jan Dijkgraaf was zou ik zeker eens een kijkje nemen hier en daar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *