Univers - YT

Opening Academisch Jaar Tilburg mislukt

Studenten blijven ontredderd achter

De ontreddering onder de hoogleraren en studenten is groot, als om tien over vijf het besef echt binnendringt: de opening van het Academisch Jaar 2020 in Tilburg is mislukt. De Tilburgse Pedel Wilco Elsinga, die al 36 eerdere geslaagde openingen meemaakte, reageerde aangeslagen: ‘‘Minister van Engelshoven heeft zeker tien minuten staan sjorren, maar het Academisch Jaar wilde dit keer gewoon echt niet open’’. De universiteit denkt aan een technisch mankement, maar durft een menselijke fout ook niet uit te sluiten.

Minister Van Engelshoven is onverbiddelijk over de gevolgen: “Het is pijnlijk, maar als het academisch jaar niet geopend is kan er ook niet gestudeerd worden”. Ze roept andere universiteiten op om solidair te zijn en gestrande studenten uit Tilburg over te nemen. De TU Eindhoven heeft nog dezelfde avond 224 Tilburgse studenten met bussen opgehaald. Volgens een Eindhovense woordvoerder wordt het voor de Tilburgers wel even wennen bij electrotechniek: ‘’Maar waarschijnlijk hadden de meesten toch al geen idee wat je bij Cognitive Science and Artificial Intelligence in Tilburg leert, dus die merken weinig van de overstap.’’

Het is overigens niet voor het eerst dat een Academisch Jaar niet open wil. In 1811 lukte het de roemruchte professor Fetze Alsvanouds niet het Academisch Jaar te openen in Harderwijk. Van de universiteit is daarna weinig meer vernomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De opening ging niet door, doordat de nieuwe rector magnificus van de Tilbug University Wim van de Donk de aula niet kon vinden. Door het steenkolenengels dat daar wordt gesproken, verbaast het mij niks..

Ik was er vorig jaar ook verdwaald. Ik vroeg de weg naar de aula aan een passant en die zei mij zoiets als: “Joe walkt street ù wee tll joe kums bij ù krospòjnt den al rijt til joe siet de dòòr of de peddel aan joer rijt hent, den joe aar in de goet gang wèèr et de ent is ù dòòr toe, joe must dòòr det door. Den joe aar in de aula.”

Reageer