Studio Speld

Groot lachgasveld ontdekt in Groningen

Provincie opnieuw de pineut

Breaking news uit Groningen: in de buurt van Delfzijl is een groot lachgasveld ontdekt. Volgens onderzoekers bevat het veld genoeg lachgas om heel Nederland voor tien jaar van lachkicks te voorzien.

Op moment van schrijven staat de A7 al helemaal vol met Volkswagen Polo’s. De inzittenden willen allemaal een graantje meepikken van het doorzichtige goud. “Toen ik van het nieuws hoorde ben ik meteen in de auto gesprongen”, zegt de 19-jarige Jordy enthousiast. “Lachgastank in de auto en gaan. Zo’n kans krijg je maar één keer in je leven.”

Door de file duurt de rit naar Groningen meer dan zes uur, maar dat mag voor Jordy de pret niet drukken. “Ik heb nog een noodvoorraad voor de heenweg. En ja, de terugweg wordt natuurlijk helemaal genieten. Ik hoop er geen seconde bewust van mee te krijgen.”

Veel Groningers zijn minder enthousiast. Ze eisen alvast een schadevergoeding voor alle auto’s die in de sloot zullen belanden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *