Elisabeth Aardema / Shutterstock

Afschaffen van de mondkapjesplicht in drukke gebieden: werkt dat wel?

Amsterdam en Rotterdam schaffen de mondkapjesplicht in drukke gebieden alweer af. De maatregel krijgt veel kritiek. Werkt zoiets eigenlijk wel?

“Het is schijnveiligheid”, zegt Amsterdammer Paulus (42). “Er is nooit bewezen dat het afschaffen van een verplicht mondkapje echt werkt. Dat hele afschaffen doen ze alleen maar om ons dingen op te kunnen leggen.”

“Wij zijn de eerste steden die de mondkapjesplicht die alleen wij hadden ingevoerd hebben afgeschaft”, zegt burgemeester Halsema. “Er wordt nog onderzoek gedaan naar of het afschaffen van de mondkapjesplicht effectief is, maar de resultaten afwachten was geen optie. In situaties als deze moet je flexibel zijn en snel schakelen.”

De burgemeester geeft aan dat de afschaffing ook een signaalfunctie heeft. “Ik denk dat mensen meer afstand houden als ze wel of geen mondkapje dragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het preventief fouilleren is zeer succesvol. Er zijn tientallen illegale mondkapjes gevonden. Daarom is het onwaarschijnlijk dat het wordt afgeschaft.

gravatar

Ja hoor, als de conservatief rechtse gekkie Corrie v.H. als burgemeester zou worden benoemd, dan gaat heel de stad naar de gallemiezen.

Daar heb je pas wat aan., niet dan?

gravatar

ik haat jou ik haat jou ik haat jou ik haat jou ik haat jou.

Ik zie je morgen weer schat. Picknickie doen? – Henkie Timmermans