Shutterstock: Dusan Zidar

Italiaanse wetenschappers isoleren stracciatellum

Een ontdekking van Italiaanse wetenschappers heeft de ijswereld op zijn grondvesten doen schudden. Onderzoekers van de Universiteit van Turijn zijn er voor het eerst in geslaagd een stracciatellum te isoleren.

Door een reep chocolade met bijna de lichtsnelheid op een bak roomijs af te schieten is het team van Severino Cornetto een stap dichter bij een begrip van het allersmakelijkste fundament van ons universum. “Door het allerkleinste deeltje te isoleren hopen we eindelijk antwoord te krijgen op de vraag of de smaak zit in room of in de donkere materie van chocola”, legt dr. Cornetto uit.

De wetenschappers publiceren hun onderzoek volgende maand in de prestigieuze ijssalon van Giuseppe.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stracciatellum is een onschuldig gespleten (stracciato) stofje dat voorkomt in ijs (Stracciatella) waardoorheen warme chocoladesaus is geklopt.

Het E-nummer van het stofje is E471b Mono- en Diglyceridestracciatellia. Het is daarom binnen de Europese Unie toegelaten in voedingsmiddelen.

Reageer
gravatar

Laat het artikel maar niet door Viruswaanzin/waarheid lezen. Voordat je het weet gaan ze het als een alternatief onderzoek gebruiken om te bewijzen dat Covid-19 niet bestaat.

Ze zijn er gek genoeg voor, wanneer het voor ijs geldt dan geldt het ook voor Covid-19 is hun logica.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer