Studio Speld / GTS Productions / Shutterstock

Eend heeft bad feather day

Het zit deze trotse mannetjeseend weer niet mee vandaag. Hij heeft een bad feather day. Wat hij ook probeert, zijn veren blijven alle kanten op staan.

“Ik heb gisteravond een plons gemaakt voor het slapengaan. Dan weet je gewoon dat het de dag daarna een rommeltje is”, kwaakt hij. Hij waggelt zonder plan door de berm bij de paleisvijver. Het liefst zou hij de hele dag onder water doorbrengen, maar dat laten zijn beperkte eendenlongetjes niet toe. “Was deze dag maar voorbij”, zie je hem denken met zijn snavel bijna tot op zijn zwemvliezen gebogen.

Zijn nek is geworden tot een chaotisch geheel van rechtopstaande donzigheid. Hij draait zijn kop naar achteren, kijkt naar het slagveld op zijn rug en weet: dat wordt weer niks met de vrouwtjes vandaag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.