ESB Basic / Shutterstock

VVD kan na een paar biertjes geen nee zeggen tegen tabakslobby

‘Als ik een beetje gedronken heb denk ik altijd: Ach, ik verhoog die prijs volgend jaar wel’

Het is de VVD weer niet gelukt om zich te bedwingen. Na een paar borrels zijn ze opnieuw gezwicht voor de tabakslobby, terwijl de partij zich nog zó had voorgenomen daar mee te stoppen. “Het was op dat moment heel gezellig, maar de volgende dag voel je je smerig”, aldus een woordvoerder van de partij. 

“We waren van plan om er gewoon in één keer mee te stoppen, met die hele lobby van de tabaksindustrie”, zegt de woordvoerder. “En dat ging ook gewoon twee weken goed. Maar voor je het weet heb je een paar borrels op en staat er ineens een vriendje van vroeger die bij Philip Morris werkt naast je. Dan zeg je twee keer nee, maar na het zevende biertje ben je er ineens akkoord mee om het serieus verhogen van de prijs van een pakje peuken nog een paar jaar uit te stellen.” 

De woordvoerder verzucht: “Natuurlijk vertel je jezelf dan dat er helemaal geen wetenschappelijk bewijs is dat het schadelijk is voor de volksgezondheid om zo’n verhoging verder uit te stellen. Het gaat maar om een paar euro, wat kan het voor kwaad. Of dat je niet wil dat mensen het stiekem gaan doen en dat je accijnzen misloopt. Maar de realiteit is gewoon dat de tabakslobby nog steeds meer aan je trekt dan je wil toegeven.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zeg altijd maar zo: steek eens een sigaretje op tegen Corona.
Gerookt vlees houd zich immers langer.

Maken jullie het verschuldigde bedrag over naar het gebruikelijke rekeningnummer?

Reageer
gravatar

Google betaalt nu $ 17488 tot $ 23500 per maand voor online werken vanuit huis. Ik ben 2 maanden geleden bij deze baan gekomen en heb in mijn eerste maand $ 21540 verdiend met deze baan. Ik kan zeggen dat mijn leven is veranderd – volledig ten goede! Bekijk wat ik doe
http://www.netprofit10.com

Reageer
gravatar

Kan Goeggel de medische kosten van onze viespeukers voortaan betalen?

Met een half jaarsalaris per maand schiet dat toch wel over.

Graag gelijk ook voor de andere voornaamste zorgkostenbommen: vetkleppen.