Tom Baalbergen

Jelle weet hoe welvaart smaakt na slok uit bierflesje dat werd gebruikt als asbak

Na de zoveelste verhoging van de accijns op tabak, beginnen sigaretten steeds meer een product voor de elite te worden. Des te blijer was Jelle toen hij dit weekend nietsvermoedend een royale slok nam uit een bierflesje dat door welvarende mensen als asbak werd gebruikt: “De structuur, de rokerige afdronk: deze luxe smaakt absoluut naar meer.”

Volgens de 27-jarige Jelle werd de mondaine smaaksensatie mede mogelijk gemaakt door de kwaliteit van de ingrediënten. “Ik trof louter A-merken aan! Er zat niks van L&M of een ander pseudo-luxe merk tussen. Vooraf had ik niet verwacht dat het een groot verschil zou maken, maar voor zo’n hoogwaardig stoofpotje moet je echt sigaretten van Marlboro hebben. En als je zin hebt in de Franse cuisine, dan kan ik Gauloises ook warm aanbevelen.”

De vrienden van Jelle zijn minder te spreken over de laatste ontwikkelingen. Volgens hen doet hij erg uit de hoogte sinds hij van het weelderige leven heeft geproefd. Jelle is het daar echter niet mee eens. “Ik ben niet verwaand, ik heb gewoon medelijden met die pilsdrinkende armoedzaaiers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *