Jacob Lund / Shutterstock

Literair geheim agent is al jaren in het geniep bezig jouw schrijverscarrière vooruit te helpen

Dit is Welmoed Wildschut, codenaam 1982. Als literair geheim agent is ze al jaren undercover bezig jouw schrijverscarrière een boost te geven. Zonder dat jij het doorhebt is ze in het geheim jou aan het volgen, telefoontjes aan het aftappen en manuscripten in jouw naam aan het aanbieden bij uitgevers. Ze heeft zelfs een auteursnaam voor je verzonnen: Eva Germann.

Om jouw carrière vorm te kunnen geven, zorgt ze ervoor dat er genoeg dramatische dingen in je leven gebeuren, zodat je later genoeg stof hebt om over te schrijven. Denk je dat het toeval is dat je je ex tegenkwam op de dag dat je huisdier Benny, dat je van hem had gekregen, is overleden? Of was het je niet opgevallen dat iedere keer dat jij langs de pizzeria om de hoek loopt, er rumoer is in het kleine zaakje? En dat toevallig iedere keer jouw zwager daarbij betrokken is?

Als literair agent in burger valt Welmoed niet op, maar voor jou aan het zicht onttrokken is ze al sinds 2011 bezig om genoeg informatie over jou te verzamelen om je in de markt te zetten als bestsellerauteur. En onderschat haar niet, ze is al een heel eind, dus sta niet raar op te kijken als er straks ineens een arrestatieteam voor de deur staat om je om een handtekening te vragen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kwam er net achter dat ik 30 jaar in een decor heb geleefd met overal kamera’s om me heen.
De mensen waren akteurs.

Maar ik ben ontsnapt met een zeilboot.
Ze wilden me tegenhouden, maar ik kwam toevallig uit bij een deurtje in de grote koepel over me heen.

Reageer
gravatar

Een droom van mij is een boek te schrijven voor de bouquet reeks. Heb namelijk, in de duinen bij Scheveningen, veel romantische affaires gehad die de moeite waard zijn om in een boek te verhalen.

Wat de titel is weet ik nog niet.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer