John Gomez / Shutterstock

Zorg Defence Force kondigt keiharde acties aan

De onderhandelingen over salarisverhoging voor zorgmedewerkers gaan buitengewoon stroef. Voor veel mensen in de zorg is de maat vol, zij hebben zich verenigd in het Zorg Defence Force (ZDF), dat keiharde acties aankondigt.

“De eerste stap is dat we de toegang tot morfine ontzeggen”, vertelt ZDF-voorman Jacques van Vliet. “Daarna volgt beademingsapparatuur. En als ze dan nog niet luisteren gaan we met ambulances naar het Binnenhof. En niet om Mark Rutte te reanimeren als hij een beroerte krijgt, zullen we maar zeggen! Genoeg is genoeg.”

De onderwaardering van de zorg is schrijnend, vindt het ZDF. De activistische tak van de belangenvereniging voor zorgmedewerkers denkt dat Nederland zich te weinig realiseert hoe belangrijk ze zijn voor het land: “Onze huisartspraktijken beginnen als gaskamers aan te voelen, de Oeigoeren worden beter betaald en behandeld dan wij. Dit kan zo niet langer. Als men niet luisteren wil, dan moeten de hoge heren in den Haag maar voelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben ik de enige die een beetje moet kotsen van dit soort stockfoto’s van keurig opgemaakte tutjes met een speciaal voor de foto aangeschafte megafoon die net doen alsof ze ergens voor strijden maar in werkelijkheid nog nooit zelfs maar in de buurt van een demonstratie zijn geweest en niet veel meer diepgang hebben dan hun Instagram-account?

Reageer