Shutterstock / Studio Speld

Rood-wit lint om boom trekt eikenprocessierups aan

Onderzoekers aan de Universiteit van Wageningen roepen gemeenten op om niet langer rood-witte linten om bomen te wikkelen. Bij vrijwel alle bomen met een rood-wit plastic lint hebben de onderzoekers eikenprocessierupsen aangetroffen. 

De onderzoekers hebben door heel Nederland meer dan 1200 bomen onderzocht. Bij 1152 bomen werden eikenprocessierupsen op de bast aangetroffen. “Kennelijk werken die kleuren bij de rupsen als een rode lap op een stier. Wat ze er precies mee doen weten we nog niet, maar we vermoeden dat het iets te maken heeft met een paringsritueel.” 

Gemeenten wordt opgeroepen om de bomen zoveel mogelijk met rust te laten of anders voor een ander soort afzetlint te kiezen. “Denk aan van die leuke gehaakte of gebreide slingers, of van die vlaggetjes uit Tibet. Dat staat ook nog eens gezellig.” 

Dit stuk is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onderzoek heeft ook aangetoond dat het harder gaat waaien indien de snelheid van windmolens opgevoerd wordt. objectieve bronnen vermelden eveneens dat uit observaties blijkt dat als de molens stil staan er geen zuchtje wind te voelen is.

Reageer
gravatar

Rood-wit-blauwe linten moeten ook verboden worden, doch niet vanwege ongedierte.
Het is sl*chts één kleur meer, maar deze linten trekken veel mensen aan die massaal gaan koekhappen, met wc-potten gooien, zaklopen, gevaarlijk vuurwerk afsteken en luidkeels vreemde liedjes zingen.
Dat moeten we niet willen, zeker niet tijdens de heersende pandemie.

Reageer