Twee Ons Champignon/ shutterstock.com

Frankrijk geteisterd door caravanprocessienederlander

De caravanprocessienederlander verspreidt zich vanaf zaterdag als een ware plaag over Frankrijk. Daarvoor waarschuwt het Franse Meldpunt Nederlanders. Fransen wordt geadviseerd uit de buurt van campings, hypermarchés en stranden te blijven.

De Franse president Macron heeft extra budget vrijgemaakt om caravanprocessienederlanders te bestrijden door ze op te zuigen en te verbranden. “Dat klinkt wreed, maar als je het niet doet dan wordt het alleen maar erger. Je moet het hele nest in een keer verwijderen, en goed opletten dat je niet sporen van pindakaas achterlaat.” Ook gewone Fransen kunnen genoeg doen om de plaag te bestrijden. Zij hangen vaak linten op om hun landgenoten op de aanwezigheid van het beestje te wijzen.

Pierre le Cadre weet helaas uit ervaring hoe het is om op een nest caravanprocessienederlanders te stuiten. “Ik was lekker een ommetje aan het maken, toen ik opeens een enorme jeuk voelde. Ik zag drie blonde kinderen uit een caravan komen die allemaal om een ijsje aan het schreeuwen waren, en niemand die op het idee kwam om ze een corrigerende tik te geven. Ik dacht dat ik gek werd.”

[vagekennis alt=1]

Bioloog Michel Forfait heeft slecht nieuws voor z’n landgenoten. Volgens hem houdt de plaag nog wel even aan. “Deze soort gedijt goed bij warm weer, een grasveld waar caravans mogen staan en een boulangerie waar die elke ochtend op slippers met een stomme grijns op z’n gezicht deux baguettes en quatre croissants kan bestellen. Wat dat betreft hebben we hier per abuis de ideale leefomgeving gecreëerd.”

Naar verwachting blijven de caravanprocessienederlanders nog tot eind augustus de Fransen terroriseren. Dan trekken ze terug naar het noorden waar ze zich onder een dekentje schuilhouden tot de volgende zomer begint.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vaak is de aanwezigheid van de caravanprocessienederlander al zichtbaar door de grote aantallen badhanddoeken die op ligbedden verspreid liggen zonder dat de daadwerkelijke bezitter ervan in de buurt is

Reageer
gravatar

Nou wat betreft dat terugtrkken na augustus is niet juist : in de wintertijd komt dit gespuis weer terug naar de skistations 😈😈😈

Reageer
gravatar

Typisch een bericht van de chauvinistische Amsterdamse redactie. Zuidelijk Nederland is immers al een week geleden ontvolkt!
Weet de redactie toevallig ook van het bestaan van een provincie die Zeeland wordt genoemd? De kusten daarvan worden ‘s zomers bevolkt door de Deutsche Grubengrabende Strandprozessionsraupen.

Reageer
gravatar

Dit gaat in tegen de vrijheid van verkeer van goederen en personen binnen de EU. Ik zal mij sterk maken om deze hooghartige Franse praktijken uit te roeien. En laten we dan meteen maar die ambtenarenprocessies tussen Brussel en Straatsburg stoppen.

Reageer
gravatar

LET OP! KLIMAATVERANDERING IS EEN LINKSE HOAX! OPWARMING BESTAAT NOG STEEDS NIET!

Is de oplossing niet meer rijden, meer bossen kappen en meer industrie? Dan wordt het vanzelf warm in de lage landen en blijven deze ziektemakers thuis!

Reageer