krushelss / Shutterstock

Hond ‘niet overtuigd’ van nut van muilkorf

Max is niet overtuigd van het nut van muilkorven. De 5-jarige jachthond vindt kappen die beschermen tegen bijten “een vorm van schijnveiligheid”.

Volgens Max laten honden zich veel te veel leiden door angst. “Er hoeft maar één kind met bijtwonden op de intensive care te belanden en meteen blaft iedereen om maatregelen. Terwijl het juist in crisistijd belangrijk is helder te blijven denken.”

Max vindt het onjuist een vrijheidsbeperkende maatregel op te leggen zolang er geen eenduidig bewijs is dat het werkt. “Bovendien, de meeste gevallen van bijten vinden plaats in de huiselijke sfeer. Gaan ze dan ook verplichten een muilkorf op te doen als je thuis in je mand ligt? Kom nou zeg.”

“Het staat honden die wel in muilkorven geloven natuurlijk vrij zelf zo’n ding om te doen als naar het park gaan”, gromt Max. “Het feit dat je niemand ziet die vrijwillig zo’n ding draagt die zegt eigenlijk al genoeg.”

Volg De Pin ook op Instagram voor meer haarscherp nieuws!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wauw, een hond die verstandiger is dan vele mensen die als een kip zonder kop resp. een mak schaap, zich laten dwingen b.v. nutteloze en ongezonde mondkapjes te dragen.

Reageer