Wikimedia Commons

Ter compensatie van een echte kermis volgen hier 6 beschrijvingen van de attracties

Als jij niet naar de kermis kan, brengen we de kermis wel naar jou! Hier zijn enkele beschrijvingen van hoe attracties op de kermis voelen. Wat een feest. Lezen is meemaken. Dat moet je voelennnnnn.

Door-elkaar-schud-over-de-kop-zijwaarts-draaien-machine
Je betaalt een vrouw die jou vies aankijkt 16 euro voor een onduidelijke hoeveelheid muntjes die op elk uur van de dag een andere waarde hebben om vervolgens weggehaald te worden bij je kermispartner en naast twee vozende pubers plaats te nemen in een bakje. Omhoog, omlaag, nu draaien, zachtjes, een keer over de kop, hard, naar achter, naar voren, omhoog omlaag, kuuuuuuuuunk naar achteren, giechel, zijwaarts, over de kop nee toch niet, blijven hangen, BEM naar beneden, smakgeluiden, hand in broek, fwop naar voren, nog twee keer draaien, zachtjes, oh daar is de kwast! Nee het is een tuniek, tuniek los, vrouw boos, nog twee keer op en neer, geef het door zeg het voorrrrrrrrrt zelf je stoel afvegen.

De schiettent
Je betaalt een man die jou vies aankijkt zeven euro om een luchtbuks in handen te krijgen. Met de luchtbuks schiet je op het gebit van de hulk. De een na laatste tand gaat niet om en schaapachtig lachend geef je de buks terug. De vies kijkende man geeft je je prijsje: een pluchen dobbelsteen met een lachend gezicht erop. Je overweegt de dobbelsteen cadeau te geven aan je 3-jarige nichtje maar dan besef je je dat hij waarschijnlijk gevuld is met arseen.

De katapult
Je betaalt een man die jou vies aankijkt 12 euro om vastgegespt te worden in een levensgrote hamsterbalmachine die jou 32 meter hoog in de lucht schiet. Door G-krachten en een XL-suikerspin verlies je op 14 meter hoogte al je bewustzijn en vind je jezelf ondergekotst en wel weer op de grond. De pukkelige knul die je uit je harnas helpt merkt schamper op dat je het er beter vanaf hebt gebracht dan de vrouw waarbij de beugel halverwege de vlucht losschoot en die nu alleen nog maar knisperboekjes kan lezen.

De pony
Je vraagt je af hoe een lastdier van vlees en bloed in godsnaam de concurrentie aan kan gaan met zwaartekrachtoverwinnende kolossen van staal en olie en hydraulische grijparmen en in de ogen van de pony lees je hetzelfde.

Het schuivenspel
Je geeft een briefje dat muntjes waard is, om weer andere muntjes te kopen, die we penningen noemen, en die penningen doe je in een machine, die dan weer andere penningen en plastic tokens in het bakje schuift, als je boft. Als je genoeg briefjes in muntjes en tokens hebt omgezet kan je die inruilen tegen een kapotte Playstation. Het is een metafoor.

De boksbal
Jongens die gefrustreerd zijn over hun kansen op de arbeidsmarkt slaan hier tegen betaling van 2 euro’s van zich af. De mensen die toekijken voelen de emotie ‘medelijden’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik de huidige prijzen zie dan ben ik blij dat ik zeker 30 jaar geleden dat achter me gelaten heb.

‘Weinig an, en jeses wat is dat duur!’

En wat een takkeherrie trouwens!
Op kilometers afstand nog te horen als de wind verkeerd staat.

Reageer