Nancy Beijersbergen / Shutterstock

Nederlanders bang dat ook Belastingdienst van ze wordt afgepakt

Institutioneel racisme maakt fiscus doelwit van cancel culture

De conclusie van de toezichthouder dat de Belastingdienst discriminerend te werk is gegaan, zorgt voor angst bij tegenstanders van de cancel culture. Zij vrezen dat nu ook de typisch Nederlandse fiscus van ze wordt afgepakt.

“Laat ze het niet in hun hoofd halen”, briest journalist Syp Wynia. “De Belastingdienst hoort gewoon bij dit land. We zijn er trots op. Dat er daar letterlijk sprake was van institutioneel racisme doet daar niets aan af. De Belastingdienst moet blijven!”

Op het Malieveld in Den Haag kwamen vrijdagavond enkele tientallen aanhangers van de Belastingdienst bijeen. De emoties liepen hoog op. “Als na Zwarte Piet ook de Belastingdienst verdwijnt, dan hoeft het voor mij niet meer. Dan ga ik weg uit Nederland”, aldus een huilende man. Hij oogstte applaus.

De Belastingdienst laat weten niet bang te zijn dat de afrekencultuur vat krijgt op de organisatie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het eruit ziet als een kip, kakelt als een kip en een ei legt wat zou het dan zijn??? Bij de belastingdienst moeten ze belastingontduikers blijkbaar op basis van een gelukkige steekproef vinden.
Wat zullen de Bulgaarse oplichters lachen!

Reageer