Shutterstock: Studio Romantic

Studentencafés grijpen in: dronken mensen die geen afstand houden krijgen straf-adje

Sinds 1 juli kunnen er meer mensen naar het café, mits iedereen genoeg afstand blijft houden. Maar in sommige cafés blijkt dat na wat biertjes moeilijk te handhaven. Studentencafé Japie70 in Leiden gaat daarom strenger optreden: wie geen afstand houdt krijgt een straf-adje.

“We merken dat mensen wat later op de avond makkelijker omgaan met de afstandregels”, zegt uitbater Boudewijn Volkskastelijn. “Daarom vinden we dat iedereen die niet op deze afstand let een adje des moet krijgen. Mag ook een rietadje zijn.”

Volgens Volkskastelijn zijn de ad fundum-maatregelen hard nodig voor de sfeer. “Voor de sfeer, voor de sfeer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *