NOS

D66 biedt ChristenUnie kans waardig einde aan coalitie te maken

De ChristenUnie staat voor een moreel dilemma. De partij krijgt van D66 de kans om waardig een einde aan de coalitie te maken, maar wil dat helemaal niet.

“Dit roept bij mij heel veel weerstand op”, zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. “Dit initiatiefwetsvoorstel is absoluut reden om er een eind aan te maken, maar dat is nu net wat we niet willen.”

“Het is maar een kleine groep die vanwege deze wet niet verder zou willen met het kabinet”, geeft D66-Kamerlid Pia Dijkstra toe. “Maar dat maakt hun wens niet minder oprecht. De keuze is aan de ChristenUnie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar moet je je tegen verdedigen.
Enkele notities na mijn vlucht uit Amsterdam naar Zeeland in verband met (de aantijging van) racisme, het VOC-schip naast me en de slavenhandel die ook in verband werden gebracht met Middelburg en Zeeland.
Pas geleden werd ik ‘aangehouden’ en bracht ik een nacht in de gevangenis door in Middelburg, tegen het einde van de quarantaine net na de arrestatie in de VS van George Floyd. Ik zat in Zierikzee in de Beuze te praten toen er plots een keurige man voor me op straat stond. Hij sprak met iemand die met zijn rug naar me toe stond: ik ben net jarig geweest… we gaan op vakantie naar Spanje… de tijd gaat snel… we hebben toestemming weer 50 huizen te bouwen aan de Rampweg. Ik denk de Roompot. Waarover hier destijds is geschreven, huizen op het strand, Brouwerseiland, het begon allemaal hier bij Plus Min, twee gebouwen bij een boerderij in die vorm met ramen respectievelijk aan vier en twee kanten. Ik groeide op hier vlakbij. Er zat voor mij ook een politieke kant aan van Zeeland als achtertuin van Rotterdam en zelfs fusering van provincies. D66 haakte af vanwege corruptie.
Ik werd een beetje geagiteerd, zijn vrouw kwam eraan en zei hier gaan we niet aan beginnen, ze nam hem mee. Ik ging ergens anders zitten en er kwamen 2 politiemannen die me aanhielden voor bedreiging. Er werden foto’s en vingerafdrukken gemaakt en ik werd tot bijna middernacht verhoord. Ik zei ik heb een boodschap van God en vertelde over de wereldwijde vernietiging van het milieu voor het geld in verband met corona. Ik zei dat als de misdaad aan de kant van de wet komt je corruptie hebt, vanuit criminologisch oogpunt. Ik legde mijn horoscoop uit, en dat ik Mars en Mercurius conjunct had dus dat mijn woede zich op een ander vlak uit dan waar gespeculeerd wordt. Waarbij ik de achtergrond uitlegde. Ik noemde het politiek en intimidatie. Ook vertelde ik dat de Duitsers dit eiland Schouwen-Duiveland maar ook Walcheren in WO2 hadden ontdekt. Mijn fiets moest achterblijven. Een kennis zette hem die nacht wat opzij. Ik werd niet teruggebracht. De volgende dag zag ik de laffe koppen. Ik kreeg 4 sneetjes wit brood met kaas, twee maal. En ook koffie. Ik zou nog een keer verhoord worden, maar nu werd daarvan afgezien vanwege een uitbraak van corona.
Destijds had ik een afspraak met Paul van der Velde redacteur van het Zeeuws Tijdschrift om het bestaan van de Zeeuwse identiteit te onderzoeken. Hij woonde deels in Amsterdam in de buurt, deels Zeeuws-Vlaanderen. We hadden het over het Zeeuwse dialect, dat ik zie als het informele karakter waarin ik de identiteit zie. Zodra iets meer officieel is wordt het vaak corrupter.
Zodra de gemeente Schouwen-Duiveland alles verkocht heeft gaat het gemeentehuis dicht voor iedere dienstverlening. Ik hoorde trouwens dat Ed Troost zonder vergunning 80 chalets in de duinen heeft laten bouwen.
In Zierikzee sprak ik net de havenmeester van de Oude Haven, waar ze de kade moeten restaureren, en alle bomen willen kappen. Ik zei wij komen uit Amsterdam, daar zijn alle kaden vernieuwd zonder een boom weg te halen, en die stonden veel dichter bij de rand dan hier.

Reageer
gravatar

Met orgaandonatie wist je al wat de plannen zijn, de wetenschap heeft het ultieme bereikt. Leven en dood overstegen. Ik hoorde kort daarvoor van een jongetje van dertien dat na een zomergriepje voor een harttransplantatie in het ziekenhuis lag. Een op de vijf in Nederland. Ik besefte de richting met deze uiteindelijke gelijkheid van de mens op biologisch vlak waar geen seksisme en racisme bestaan. En ook geen wildplassen. Er werd gediscussieerd of het kind een jong of oud hart zou krijgen, want het gaat niet veel langer mee dan de drager. En dan nog. In de Mayacultuur stonden mensenoffers op een gegeven moment centraal toen ze hun einde zagen naderen dat daarmee werd versneld.
De achterliggende idee is dat de menselijke identiteit volledig maakbaar is, dus niet gegeven met de geboorte; ontwikkeling is puur een zaak van onderwijs dat daarom zo belangrijk is voor D66 dat ze denken daarmee alles en iedereen tot hetzelfde ultieme gedachtegoed te kunnen manipuleren. Dus het beslag op de dood door de staat is dan ook niet vreemd meer. Het volslagen fascisme wint.

Reageer
gravatar

George Knight haalde het commentaar, bij debat tussen links en rechts, weg. Niet in focus zei hij. Hij zal nu wel pleiten voor verplichte deelname.

gravatar

Cancel culture

Ik voorspelde in deze sfeer hier in de Speld meerdere malen de terugkeer van de controverse met christenen over zoiets als de polio epidemie waar op aangestuurd werd. En nu hebben we dan corona.
Cancelling. Na een paar duizend commentaren in the Guardian werd ik geweigerd met een opmerking over seks. Een laffe voortzetting van de zieke mentaliteit, achterdocht die bestond in kringen van geloof waar ze paraderen boven te staan. Na dagelijks een spervuur van enkele jaren richting Trump die zich eerst op seks toen onvermijdelijk op racisme concentreerde, kwam corona dat alle pagina’s vulde. Iemand die commentaar gaf in The Guardian en overstapte naar The Independent noemde de moderatie bij de eerste stalinistisch.

gravatar

Als compromis kan aan de aanhangers van de CU (en van de SGP) een placebo-pil van Drion worden gegeven. Als ze dan toch overlijden is het de wil van de Here.

Reageer
gravatar

Geldt het initiatiefwetsvoorstel: ‘Wetsvoorstel voltooid leven’ ook voor de Nederlandse kinderen in het Griekse Moria vluchtelingenkamp?

Is Nederland echt zo harteloos? Moeten ze maar afgemaakt worden omdat er een aantal Nederlandse gekkies zijn die bang voor kinderen zijn?

#500kinderen
#SOSMoria

Corrie.

Reageer