Jamie Lamor Thompson / Shutterstock

Man die tot gisteren nog nooit van de Washington Redskins had gehoord wil dat ze hun naam houden

Toen Bart Gaffelhuizen uit Hoogezand-Sappemeer hoorde dat de Washington Redskins na 87 jaar hun naam gaan veranderen, ontstak de 51-jarige systeembeheerder in woede. De Amerikaanse club besloot tot de naamsverandering omdat de clubnaam als kwetsend wordt gezien.

“Echt weer te idioot voor woorden!”, fulmineert Gaffelhuizen. “Die club heet al 87 jaar zo. Waarom moet dat nu opeens veranderen? Redskins, wat is daar nou weer kwetsend aan? Ik heb toch ook vrienden met een rode huid als ze te lang in de zon zitten?! Laat de Redskins toch lekker als Redskins honkballen! Of basketballen. Of wat ze ook doen. Ik ken de club niet echt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben heel blij dat dit soort ongelooflijke MISSTANDEN nu eindelijk wordt aangepakt. Het zou natuurlijk wel een beetje jammer zijn als de Amerikaanse middengroepen hierna wederom massaal op die verdorven oranje clown stemmen omdat ze dit gezeik spuugzat zijn, maar dan hoeven ze in ieder geval niet langer tegen een standbeeld van Columbus aan te kijken.

Reageer
gravatar

Het echte onrecht wat de oorspronkelijke bewoners van Amerika is aangedaan werd en wordt vergeten. Over een of ander naampje bedrijven ze symboolpolitiek.
zo gaat dat over 200 jaar ook met de oorspronkelijke bewoners van Europa.

Reageer
gravatar

Is het geen woke-idee wanneer mannen die vroeger cowboy & indiaantje speelden hun excuus aanbieden voor wat ze als kind hebben gedaan?

Wanneer ze dat niet doen kun je ze eventueel met ‘cancel culture’ te grazen nemen. 👉👉

Corrie.

Reageer