Bron NOS

Biden belooft Amerikaanse troepen terug te trekken uit Washington

‘Een erfenis van mijn voorganger waar ik niet op zit te wachten’

Een van de eerste dingen die Joe Biden zal doen als president van de Verenigde Staten, is het terugtrekken van de Amerikaanse troepen uit Washington. Dat heeft hij toegezegd in de toespraak bij zijn inauguratie.

Op dit moment dienen er zo’n 25.000 Amerikaanse militairen in Washington. Zij zijn een doorn in het oog van de lokale bevolking. Biden wil schoon schip maken: “Deze militaire aanwezigheid in het District of Columbia is een erfenis van mijn voorganger waar ik niet op zit te wachten. Ik weet zeker dat een ruime meerderheid van de Amerikanen vindt dat ons leger niets te zoeken zou moeten hebben in Washington.”

Critici vinden dat Biden de VS in gevaar brengt met zijn besluit. “Onze militairen zijn daar niet voor niets”, zegt de Republikeinse leider Mitch McConnell. “Zij beschermen ons land tegen de grootste bedreiging van dit moment. Het is een enorm risico om ze weg te halen.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn nu geëmancipeerd, Kamala Harris 1. black, and Kamala Harris 2. South Asian.
Dat staat letterlijk zo in de media.
Zo verdubbelen ze de stemmen. 2 in 1.