Isaaack / Shutterstock

Poolse president belooft slechts halve rechtsstaat om zeep te helpen

Duda neemt verhoudingen in zijn land serieus

De nipt herkozen Poolse president Andrzej Duda erkent dat bijna de helft van de kiezers niet achter zijn beleid staat. Om tegemoet te komen aan de verhoudingen in zijn land heeft hij beloofd slechts de halve rechtsstaat om zeep te helpen.

“49% van de Polen wil een fatsoenlijk functionerend rechtssysteem, dus ben ik bereid het rechtssysteem voor 49% fatsoenlijk te laten functioneren”, aldus een verzoenende Duda.

De president wil ook de helft van ieder homokoppel gelijke rechten geven, halfslachtig klimaatbeleid voeren en zich op de (oostelijke) helft van de Europese Unie richten. Duda: “Op deze manier hoop ik een president van alle Polen te zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *