PRO SHOTS / Vincent de Vries

PRO SHOTS / Vincent de Vries

Gewonde veiligheidscoördinator AZ biedt Polen excuses aan voor arrestatie van daders

Vanuit het ziekenhuis heeft de gewonde veiligheidscoördinator van AZ zijn welgemeende excuses aangeboden aan Polen. De medewerker betreurt het dat de twee Legia Warschau-spelers die hem een hersenschudding en een gebroken elleboog bezorgden zijn gearresteerd.

"In een rechtsstaat is het niet de bedoeling dat de daders van een misdrijf worden opgepakt als zij spelen voor een Poolse voetbalploeg", zegt de coördinator. Hij rekent op de onmiddellijke vrijlating van Josué Pesqueira en Radovan Pankov en is bereid het tweetal een schadevergoeding te betalen.

Ook de ME'er die donderdagavond gewond raakte na een aanval van Poolse hooligans betuigt zijn spijt. "Het was niet juist dat wij een bestorming van het stadion door criminelen hebben geprobeerd te verhinderen. De hooligans hadden groot gelijk dat zij onze wapenstokken en pepperspray hebben afgepakt. Het is een schande voor Nederland dat wij ze die wapens niet gewoon hebben aangereikt."

De Poolse premier Mateusz Morawiecki vindt de excuses 'te mager' en eist dat premier Mark Rutte het landsbestuur overdraagt aan de eigenaar van Legia Warschau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *