Virtis / Shutterstock

Hotels gaan solo en stappen uit verzamelnaam ‘horeca’

‘Ze bedoelen ons toch nooit’

De afkorting ‘horeca’, een samenvoeging van de woorden hotel, restaurant, café, was jarenlang een begrip in ons land. Tot vandaag. De hotelbranche vindt namelijk dat zij te weinig aandacht krijgt. Daarom gaan de hotels nu solo.

“We hebben een hele mooie tijd gehad met z’n allen. We zullen ook altijd contact blijven houden met de restaurants en cafés, maar het is nu even tijd om te focussen op onszelf. Feit is dat we ons toch altijd een beetje buitengesloten voelden. Heel vaak werd er gepraat over ‘horeca’, maar ging het eigenlijk alleen maar over restaurants en cafés. Wij zijn ook gewoon een bedrijfstak met gevoelens, dat lijken mensen te vergeten”, aldus de hotels.

Cafés en restaurants reageren in een gezamenlijk statement begripvol op het bericht dat hotels de ‘horeca’ verlaten. “We hebben prachtige jaren gehad samen met de hotels. We hebben ook veel gemeen met de hotels, maar er zijn natuurlijk ook grote verschillen. Uiteindelijk kan het legaal schenken van alcohol niet het enige zijn wat je verbindt. We geloven dat de cafés en restaurants hier sterk uit zullen kunnen en wensen de hotels al het succes in de wereld. Om ons ook te kunnen richten op de internationale toeristen, zullen de cafés en restaurants voortaan verder gaan onder het acroniem ‘Care’.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *