Robert Kneschke / Shutterstock

Laffe deugboer blijft thuis op duurzame en diervriendelijke boerderij

Niet alle boeren protesteren. Sommige boeren blijven liever veilig thuis op hun duurzame boerderij zonder dierenleed, omdat ze de toekomst van het boerenbedrijf blijkbaar geen warm hart toedragen.

Gerben Voet is zo’n laffe deugboer. Hij heeft een kleinschalige boerderij waarop hij gebruik maakt van permacultuur, de oogst verkoopt hij lokaal. Hij noemt zichzelf wel boer, maar waar is meneer als zijn collega’s het gemeentehuis inrijden om hun toekomst veilig te stellen? Precies, thuis, aan het werk op een boerderij die het milieu niet bovenmatig belast. Walgelijk.

Terwijl hardwerkende boeren heel Nederland doorrijden om te strijden voor betere waardering, kijkt deze boer gewoon weg. Hij heeft het zeker te druk met circulaire landbouw en het benutten van reststromen om even een gemeenteraadslid te bedreigen of om met een tractor in te rijden op de marechaussee. Terwijl: hoe druk kan je het nou werkelijk hebben als je niet eens produceert voor grootschalige export naar Japan? Hij heeft niet eens een megastal of een nertsenfokkerij, dan ga je mij niet wijsmaken dat je niet ook even wat mensen kunt klemrijden op de provinciale weg.

Dat zo iemand zich een boer mag noemen. Bah.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gerben verpatst zijn bio-tomaatjes zeker voor 12 euro de kilo. Als alle boeren in Nederland zo te werk gingen werd 99% van de tomaten uit Afrika geïmporteerd. Daar gelden nog geen regels.
die boerenakkers eten nog CO2 op, dat doe vliegtuigen en industrie niet

Reageer
gravatar

Ik kwam Gerben Voet laatst tegen op een permacultuurbijeenkomst. We hebben genoten van het mooie sterke biogras, dat precies drie kontjes hoog was. Ik zou t op prijs stellen als hij in dit geval wel effe laat weten waar hij voor staat.

gravatar

De uitspraak: “Zijn er straks geen boeren meer, zeg dan naderhand niet: Wir haben es nicht gewusst.” van voorman Van den Oever van Farmers Defence Force heeft bij mij kwaad bloed gezet.

Hoe durf je de situatie van de boeren vergelijken met die van de joden in de Tweede Wereldoorlog?

Waar zijn de niet-deugboeren mee bezig? 🤪🤪

Corrie.

Reageer
gravatar

Tja, Randstadmensen staan nou eenmaal niet bekend om hun inlevingsvermogen. Soms krijg ik de indruk dat ze zich eigenlijk te goed voelen voor ons mooie landje.
Ze snappen niet dat er meer op de wereld is dan alleen maar drank, drugs, seks en doordeweeks wat heen en weer geschuif van documenten.
Het echte werk wordt elders gedaan.

gravatar

In de grote steden zijn de meeste joodse mensen tijdens de 2e wereldoorlog afgevoerd en vergast. Daardoor is de joodse gemeenschap nagenoeg verdwenen.

De gevolgen en inleving daarvan zijn door de zangeres Zwarte Riek treffend gezongen met het prachtige lied: ‘Amsterdam huilt’.

https://youtu.be/aAEXMD-FTAg

Wanneer je de boerenprotesten vergelijkt met die van de Jodenvervolging dan pas ontbreekt het je aan inlevingsvermogen.

Domme boer. 🥴🥴

Corrie.

gravatar

Die frase is wel degelijk treffend en komt van plotse deugduitsers die zogenaamd van niks wisten. Als je dadelijk 3 keer zoveel moet betalen voor je eten moet je niet mekkeren en dat raar vinden. Boerenbedrijven worden door hun eigen papieren tijgers van de overheid over de kling gejaagd.

gravatar

In plaats van op een debiele manier bedrijven met tractoren blokkeren lijkt het mij zinvoller dat boeren zich focussen op een betere prijs voor hun producten. Ze worden namelijk afgeknepen door afnemers van hun producten. (bv supermarkten)

Ik wil best wel meer betalen voor agrarische producten wanneer boeren er een eerlijke prijs voor krijgen zodat ze in staat zijn zich aan de stikstofmaatregelen te houden.🍏🍐🥚🥛🍗

Corrie.