YouTube: Politie Landelijke Eenheid

Misverstand: martelcontainers gewoon van Belastingdienst

De martelcontainers die de politie in het Brabantse Wouwse Plantage heeft gevonden, zijn gewoon eigendom van de Belastingdienst. De politie dacht dat de zeven zeecontainers door criminelen werden gebruikt, maar dat blijkt een misverstand.

‘Wij bieden onze excuses aan voor de vergissing’, zegt Jannine van den Berg, politiechef Landelijke Eenheid. ‘Toen wij een vastgeschroefde stoel, snoeischaren, scalpels en bivakmutsen ontdekten, hebben wij te snel geconcludeerd dat er meedogenloze lieden uit de onderwereld actief waren. Het is nooit onze bedoeling geweest het werk van de fiscus te frustreren.’

Veel Nederlanders zijn gerustgesteld door de verklaring. ‘Ik was even bang dat er gruwelijke criminele praktijken gaande waren in Brabant’, zegt ondernemer Jacob Uylengeest. ‘Maar gelukkig is het gewoon een routineonderzoek van de Belastingdienst. Eigenlijk hadden we dat ook wel moeten weten. Misschien kijk ik te veel films.’

Nu Jacob weet dat de martelwerktuigen niet werden gebruikt op mensen uit het drugscircuit, vindt hij de containers ook minder heftig. ‘Je weet waar je aan begint als je de Belastingdienst laat vermoeden dat je fraudeert. Dan moet je ook niet klagen als je dagenlang wordt vastgehouden op een vastgeschroefde stoel.’

Een hoge ambtenaar bij de Belastingdienst spreekt van een ‘ernstige blunder’. ‘De containers in Wouwse Plantage zijn een belangrijk onderdeel van de opsporing van belastingfraudeurs. Nu mensen die kinderopvangtoeslag hebben ontvangen weten hoe wij te werk gaan, kunnen ze ons weer een stap voor zijn. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.’

Volgens de ambtenaar wordt over de betrokken politiemensen een dossier aangelegd.

2020 overdoen? Bestel nu het betrouwbaarste jaaroverzicht 2020: weer een jaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik was 2 dagen te laat net het betalen van mijn inkomstenbelasting en toen mocht ik een bezoekje aan deze zeecontainer (nr. 1) brengen. Ik mis nu drie tenen en een nier, naar ben er goed vanaf gekomen. Het alternatief was verplicht kijken naar alle persconferenties van Rutte, in zeecontainer nr. 2.

Reageer
gravatar

Wat de tering is dit?! ‘Je weet waar je aan begint als je de Belastingdienst laat vermoeden dat je fraudeert. Dan moet je ook niet klagen als je dagenlang wordt vastgehouden op een vastgeschroefde stoel.’ Dit is hoe de belastingdienst te werk gaat, als de Gestapo?!

gravatar

Dit artikel lijkt mij een misverstand.

Maar wel een goed idee voor de belastingdienst om deze hulpmiddelen over te nemen.
Kost niet veel, gratis af te halen bij de politie toch?

Genoeg fraudeurs om eens aan de tand te voelen, of af te schrikken.

Misschien deelgebruik samen met verzekeringsmaatschappijen en gemeentes?

Reageer