Robert Kneschke / Shutterstock

Tijmen moet altijd eerst een boek schrijven voor hij kan stofzuigen

‘Ik vind het gewoon lastig om meteen te beginnen’

Tijmen Hazekamp uit Dordrecht vindt het soms doodvermoeiend. Elke keer als hij wil beginnen met stofzuigen, moet hij van zichzelf eerst een boek schrijven. Het leidt soms tot kwalijk uitstelgedrag, zegt hij.

“Ik vind het gewoon lastig om meteen met die stofzuiger aan de slag te gaan”, legt Tijmen uit. “Het liefst zou ik elke ochtend direct beginnen. Maar het stofzuigt toch net wat lekkerder als je weet dat dat boek af is. Pas als dat boek er ligt, vind ik iets van interne rust en kan ik beginnen.”

“Het is dan gewoon uit mijn systeem”, vervolgt Tijmen. “Een boek schrijven is toch een klusje dat anders blijft liggen.”

Soms maakt Tijmen zich zorgen, zegt hij. “Afgelopen week heb ik gewoon zeven boeken geschreven, terwijl ik dat stofzuigen maar bleef uitstellen. Mijn oeuvre is één grote dwangneurose. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *