Ivan Chudakov / shutterstock.com

Biologen vinden enorme hoeveelheid gal

Een groep biologen van de Universiteit van Wageningen is tijdens een onderzoeksexpeditie in Zuid-Amerika op een enorme hoeveelheid gal gestuit. De onderzoekers noemen de vondst ‘walgelijk, waardeloos en een totale verspilling van tijd en geld.’

Het gal werd gevonden in een verborgen stuk regenwoud in het oosten van Bolivia, een feit waar de onderzoekers zelf niet al te veel om lijken te geven. “Dit is de slechtste vondst die we ooit gedaan hebben. Gewoon helemaal ruk. We worden ook heel slecht betaald trouwens, schrijf dat ook maar op.”

De grote hoeveelheid gal kwam tevoorschijn toen een van de onderzoekers gefrustreerd een kluit aarde wegschopte. Het bleek al gauw de grootste verzameling gal die in decennia is aangetroffen. “Waarom schrijf je hier überhaupt over?” vraagt hoofdonderzoeker Robert Spit. “Heb je niks beters te doen? De wereld staat in de fik. Er gaan honderden olifanten dood in Botswana en jij schrijft over een stinkende berg gal. Lulletje. Sukkel. Stomme sukkel. Ze laten jou zeker altijd over de saaie dingen schrijven terwijl je collega’s die wel talent hebben over de leuke dingen mogen schrijven.”

Wat er met de berg gal gaat gebeuren is nog niet bekend. “Misschien iets voor Naturalis? Kutmuseum.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *