tunasalmon / Shutterstock

Nederland: kindvluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio

Nederland blijft weigeren om 500 kindvluchtelingen uit Griekse opvangkampen over te nemen. Volgens Rutte is het beter als de kinderen worden opgevangen in de regio.

“We zien op dit moment dat de regio z’n verantwoordelijkheid neemt”, vertelt Rutte. “Allerlei landen die in de buurt van de brandhaard springen bij. Heel bemoedigend.”

Rutte vindt het daarom niet nodig om ook als Nederland wat kinderen uit de Griekse modder te halen. “Die kinderen moet je niet laten opgroeien ver van huis en haard. Die horen thuis in de regio.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, was het verhaal maar cynisch/ironisch bedoeld. Helaas is het de realiteit.

Alles wat van Nederland gevraagd wordt, is medeleven en barmhartigheid.

Haal de 500 kinderen terug naar Nederland! 👶🧒👦

#sosmoria
#500kinderen

Corrie.

Reageer
gravatar

Haal ze “terug naar Nederland”? Waren ze hier dan al eerder? Naar mijn mening mogen Arabische landen als Saudi Arabië, de Emiraten of Oman wel wat meer doen. Zeer welvarend, en “Arabische broeders” toch? Of geldt dat moslim-broederschap” niet als het om vluchtelingen gaat?
PS ik noem Turkije, Libanon en Jordanië bewust niet, deze doen wel meer dan van hen verwacht kan worden.

gravatar

Die siellegge plofkindjes, plus hun 6 broertjes & zusjes, plus de rest van hun nareizende familie, kosten naar schatting een miljoen per stuk. Vor ELK onderdeel van de opsomming dan hè.

Want ja, GRATIS GELD, is de domheid waarmee wij ze aantrekken.

En dan ontploffen ze ook nog een keer.
Zul je altijd zien.

gravatar

Misschien naar Qatar? Dan geef ik ze een high five als ik daar ga voetballen. Mijn fans die daar stadions bouwen vangen ze wel op.

gravatar

Dat heeft Mark goed gezien. Vluchtelingen alleen naar buurlanden of landen waar van oudsher een relatie mee bestaat. Geitenhouders uit Afrika hebben hier niets te zoeken. Nederland kan en moet geen wereldproblemen oplossen. Dan zit je dadelijk met 20 miljoen kansparels en wordt het hier ook een shithole. Hier is lange termijn visie nodig.

Reageer