Youtube.com / Veronica Inside

Derksen: ‘Triest dat je in Nederland kunt worden beoordeeld op je gedrag’

Johan Derksen is geschokt dat er in Nederland anno 2020 nog altijd wordt gediscrimineerd op gedrag. De televisiepersoonlijkheid ondervindt dat momenteel aan den lijve, nu verschillende merken vanwege zijn racistische uitspraken niet meer willen adverteren in Veronica Inside.

“Ik vind het triest dat je in dit land beoordeeld kunt worden op je gedrag”, zegt Derksen. “Dat de dingen die je zegt, waar je over hebt kunnen nadenken en waarvoor je zelf kiest om ze uit te spreken, zomaar tegen je gebruikt kunnen worden. We hebben hier nog een lange weg te gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blues festival in Grollo boekt nog meer zwarte artiesten. “ de diversiteit hebben wij hoog in het vaandel staan maar het kan altijd beter” aldus een van de organisatoren de heer Derksen. “ we onderkennen hiermee de bijzondere bijdrage aan deze muziekstroming van onze zwarte medemens”. Een van de topbands Black Face is overigens nog niet bevestigd. “ dat zou me een lief ding waard zijn, ben fan van het eerste uur” aldus de gepassioneerde organisator.

Reageer
gravatar

Op Facebook heb ik gelezen dat de voorouders van Derksen in de 17e eeuw gehandeld heeft in producten van de VOC.

Je kunt het hem daarom niet kwalijk nemen dat hij soms niet-politiek-correcte grappen maakt.

Iets met DNA of zo…🤓🤓

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik heb op het internet gelezen dat de voorouders van Akwasi lokale Afrikanen vingen, en aan handelaren aan de kust verkocht.
Hij zal nu wel uit schaamte, en financieel gewin zich zo profileren.