NOS / Youtube

Stikstofcommissie adviseert jaarlijkse pandemie

Om de stikstofuitstoot in Nederland structureel omlaag te brengen, is een jaarlijkse pandemie nodig. Dat adviseert de commissie-Remkes.

De commissie kraakt de huidige stikstofaanpak van het kabinet. “Als we hier echt werk van willen maken, zullen we rigoureus moeten ingrijpen”, stelt voorzitter Johan Remkes. “Zonder virus dat de maatschappij lam legt, gaan we het niet redden, zo realistisch moet je zijn.”

Remkes doet meteen een paar concrete aanbevelingen: “De anderhalvemeter-samenleving moet van tafel, luchtventilatie moet verboden worden én er moet een bizarre dierenmarkt komen met gebrekkige hygiëne. Het liefst in de buurt van Utrecht Centraal, want dan is de verspreiding maximaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *