NOS / Youtube.com

Kijk vanavond naar Persconferentie: De Reünie

Vanavond blikken we terug op het allereerste seizoen van Persconferentie. We ontmoeten nog een keer de politici, virologen en gebarentolken van wie we de afgelopen maanden zo zijn gaan houden. Hoe is het nu met ze? Hoe kijken ze terug op het hele avontuur?

We gaan langs bij de NOS-verslaggever van ‘die eerste vraag’ om samen nog eens dat fragment terug te kijken. Hij woont inmiddels op een camperparkeerplaats, omdat iedereen in zijn dorp hem na bleef roepen. Hij is erg geschrokken van de reactie: “Ik heb me jarenlang als journalist voorbeeldig gedragen, en wat krijg ik ervoor terug?”

Ook zijn we te gast bij Corline Koolhof, die als gebarentolk in de laatste aflevering moest invallen voor Irma Sluis. Zij kreeg een zenuwinzinking toen ze op Twitter las hoe erg mensen haar voorganger miste. “Ik weet niet precies wat ik fout deed”, stamelt ze terwijl de tranen over haar wangen biggelen. “Ik kon er ook niets aan doen dat ik werd opgeroepen om in te vallen.” 

Tot slot gaan we langs bij Ferdinand Grapperhaus, die zichzelf al snel onvergetelijk maakte met een legendarische uitspraak. Wanneer we bij hem thuis komen, staat hij in de deuropening. Hij heeft een shirt aan met daarop de tekst ‘Juno who I am’. “Deze zijn nu te koop!”, zegt hij. Binnen in zijn huis hangt het vol met Juno-merchandise. De grote klapper: een behang met het gezicht van Grapperhaus als Notorious BIG en daarnaast de tekst: “And if you don’t know, now Juno”. 

Dat en meer in Persconferentie: De Reünie, vanavond, om 19.00 uur op NPO1, YouTube en NOS.nl.

PS. Natuurlijk hebben we ook geprobeerd om Irma Sluis voor de camera te krijgen. We hebben zelf meerdere keren voor haar deur gekampeerd om te horen hoe zij terugkijkt op dat knotsgekke eerste seizoen. Nadat we haar naar de supermarkt waren achtervolgd met onze cameraploeg heeft de politie ingegrepen. We mogen de komende drie jaar niet binnen een straal van 150 meter van Nederlands bekendste gebarentolk komen.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *