Shutterstock : Eugenio Marongiu

Hypocriet: Jamila heeft kritiek op de Belastingdienst, maar geeft er wel elk jaar geld aan

De 24-jarige Jamila is eigenlijk niet serieus te nemen als ze kritiek heeft op de Belastingdienst. Jamila is boos op de Belastingdienst vanwege etnisch profileren, maar maakt er tegelijkertijd wel elk jaar geld naar over. Hypocriet, vindt haar omgeving.

“Als je écht erg vindt wat gebeurt bij de Belastingdienst, moet je ze geen geld geven”, zegt buurman Harry. “Want daarmee steun je dit soort praktijken alleen maar. Waar denkt Jamila dat al die ambtenaren van worden betaald?”

Ook zus Hanane vindt dat Jamila eerst naar zichzelf moet kijken. “Het is niet dat ze de fiscus één keertje per ongeluk twee euro heeft gegeven. Ze doet het structureel, altijd zo rond het einde van april, en het gaat om serieuze bedragen. Als je zoveel geld geeft aan zo’n organisatie moet je niet daarna gaan zeggen dat ze het allemaal niet goed doen. Jij en je portemonnee moeten met één mond spreken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Ach ja.. etnisch profileren. Het is niet politiek correct dat wanneer je als belastingdienst weet dat de meeste fraude voorkomt bij bijvoorbeeld Oost Europeanen je deze groep sterk in de gaten houdt.

Het gaat bij linkse PC-gekkies niet over het efficiënt opsporen van fraude maar om beeldvorming. 🔍🔎

Corrie.

• Reageer
gravatar

Beste Pa, ik moet voor vannacht 12 uur 5372,21 euries overmaken naar de belastingdienst. Maar dat kan ik niet betalen. Dus maak a.u.b,. met spoed geld over op mijn nieuwe bankrekening 12 ABRU 123 694 621

• Reageer
gravatar

Ik heb een notariële akte over giften aan de Belastingdienst.
Dan kan ik het aftrekken voor de belasting.

Wat dan overblijft is eigenlijk ook weer gift, die ik dan aftrek.

Enzoverder…

Ben ik nou zo slim, of is iedereen nou zo dom?!

• Reageer