Studio Speld / Shutterstock

Kabinet beloont Nederlanders: vanaf 1 juni mag er veel meer dan voor de crisis

Dit zijn de belangrijkste voordelen

Premier Rutte gaat vanavond in een persconferentie versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigen. Sterker nog, insiders zeggen te weten dat hij de Nederlanders wil belonen voor hun geduld en de teugels compleet gaat laten vieren. Hierdoor mag er straks veel meer dan voor de crisis. Dit zijn de leukste voordelen.

Drugs gebruiken op het terras
Je hoeft straks niet meer stiekem naar het toilet om drugs tot je te nemen. De terrassen gaan weer open en als tegemoetkoming van de afgelopen tijd mag je daar vanaf 1 juni gewoon drugs gebruiken én dealen. Ben je een dealer? Parkeer je scooter lekker op een plek waar dat voorheen niet mocht.

150 kilometer per uur rijden
Het Nederlandse volk heeft zich zo goed gedragen, dat de premier ons een pleziertje in de auto wel gunt. Je mag daarom straks weer gewoon 150 rijden op de snelweg. Sterker nog: je mag per 1 juni overal de nieuwe snelheid aanhouden. 150 rijden in de bebouwde kom en in woonwijken met spelende kinderen wordt aangemoedigd met verkeersborden.

Afval op straat gooien
Heb je straks afval in je hand en is er in een straal van tien meter geen prullenbak te bekennen? Geen zorgen, pleur het gewoon op straat. Onze premier knijpt straks gewoon een oogje toe. Je hebt het verdiend. Tip: combineer het een en ander en tyf al je drugsafval op het trottoir.

Ambtenaren in functie beledigen
Nu moet je je nog weleens inhouden als je wordt aangehouden. Dat kan als beklemmend worden ervaren. Gelukkig is dat straks verleden tijd. Je hebt je immers zo goed aan de maatregelen gehouden, dat je politieagenten van Rutte weer gewoon mag uitmaken voor juten, zwijnen, of mensen met een ziekte naar keuze onder de leden. En je kunt ze uiteraard naar hartelust uitnodigen om boeven te gaan vangen.

Roken in de trein
Om druktes in rokersvakken op het perron te vermijden, en omdat het gewoon lekker is, mag er straks weer gerookt worden in de trein. Aangezien reizigers op 1.5 meter afstand van elkaar zitten zal de overlast beperkt blijven. Weet je wat? Leg je voeten lekker op het bankje tegenover je als je een peukie opsteekt. Wel zo relaxed toch?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

YESSSS eindelijk weer roken in de trein!!! Heb hier zo’n 20 jaar op gewacht! Wij gaan direct beginnen met het installeren van de ventilatie in de treinen. Rookruimtes BV komt weer uit de lockdown!

Reageer
gravatar

ik heb weer een paar intelligente dingen bedacht!
1. Volgende maand mogen jullie weer golfen. Maar geen wedstrijden, niet in het clubhuis komen, maximaal 21 mensen op de baan (18 holes), geen consumpties.

2. En weer naar het terras. Maar dan mogen er maximaal 10 mensen op het terras zitten. En van D66 moet daarvan 50% vrouw zijn, minstens 3 allochtoon waarvan 2 moslim, 1 mindervalide niet zijnde een bejaarde, 3 bejaarden (tenminste babyboom) en 1 holebi. Max. 2 consumpties per persoon en geen alcohol. Maar met max 10 mensen op je terras is toch geen tent te runnen dus dat blijft gewoon verboden.

3. Verder mogen jullie naar de kapper maar alleen met mondkapje en voor een eenvoudig bloempotkapsel.

4. Naar het bos mag nu ook in het weekend, dat wil zeggen op zaterdag maar niet op zondag in verband met de zondagsrust en alleen voor zonsondergang, mits tenminste een snelheid wordt aangehouden van 7,5 km/u. Niet gaan zitten of stilstaan. Huisdieren niet toegestaan. Kinderen aan de lijn.

En voor de rest moet u binnen blijven.

Heerlijk om als kabinet vanaf nu te vertellen wat er allemaal wèl mag.

Reageer