Olga Pink / Shutterstock.com

Zo knoop je een leuk gesprek aan met je mok, terwijl je bij het koffieapparaat in je keuken staat

Je had nooit gedacht dat je smalltalk met collega’s bij de koffiemachine zou missen. Toch is het mogelijk om dezelfde voldoening uit een gesprekje met je mok te halen, terwijl je in de keuken staat te wachten bij je koffieapparaat. Dit zijn de leukste gespreksonderwerpen.

Benoem het weekend
Het weekend is altijd een inspirerend onderwerp. Dat komt omdat je het zowel over komend, als over afgelopen weekend kunt hebben. Misschien is je mok wel van plan om wat tijd door te brengen in de wasbak onder een pan met omelet-resten. Of heeft hij een mooie herinnering aan afgelopen weekend toen hij diende als wijnglas tijdens jouw mental breakdown.

Zeg iets over de omgeving
Je omgeving is duidelijk zichtbaar en dient als een bron van smalltalk-inspiratie. Zeg iet over hoe goed de plantjes in het keukenraam het doen. Of hoe weinig wallen jij tegenwoordig hebt, net nu niemand het ziet. Voor je het weet staan jullie geheimpjes uit te wisselen.

Deel complimenten uit over zijn uiterlijk
Zeg iets over hoe leuk de mok bedrukt is. Misschien draagt je mok wel een foto van die keer dat jij jarig was en je hem kreeg vol met Engelse drop in een mooi stukje folie. Of heeft hij een leuke slogan, omdat je dacht dat een mok met een grappige opdruk je imago op kantoor wat zou opvijzelen.

Zeg iets aardigs over zijn gedrag
Complementeer je mok eens met zijn kwaliteiten. Zeg: ‘Jij bent heel goed in het opvangen van hete vloeistoffen,’ of ‘Wat fijn dat je na 382 keer afwassen nog steeds een klein randje thee aan de binnenkant hebt zitten dat ik er met geen mogelijkheid uitkrijgt.’ Het zijn die kleine aanknopingspunten die een gesprek op gang brengen en waardoor je daarna weer met frisse moed je thuiskantoor binnentreedt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *